Året som gick, och året som kommer

Det börjar bli dags att summera 2021 för BRF Tegelstapeln 

Styrelsen har haft sitt sista ordinarie styrelsemöte för året och kommer att ses med nya friska tag i mitten på januari. 

Nästa år kommer vi att genomföra vårt efterlängtade fönsterbyte. Planen är att det påbörjas andra veckan i maj med start i port 89. Agera Bygg siktar på att ta en port i veckan, och varje lägenhet kommer att vara berörd i minst 3–4 dagar för borttag av fönster, insättning av det nya och därefter målning. Det kommer vara jätteviktigt att vi alla städar undan runt våra fönster och ger fri lejd (dvs ta bort gardiner, möbler etc) på cirka 1,5 meter så att hantverkarna kommer in och ut med fönster.

Tyvärr har vi också upptäckt att vi har fukt i våra balkonger, förhoppningsvis inte alla, men alla kan komma att behöva åtgärdas. Fukten kan ha gett skador på armeringen i balkongerna och för att det inte ska bli värre behöver fuktspärrar sättas dit. Det görs genom att ”måla” en fuktspärr på balkongvolvet i flera lager och omgångar. Mer info om detta kommer så snart vi vet lite mer, men vi kan förvarna redan nu att alla kommer att behöva tömma sina balkonger på möbler och eventuell golvtrall inför detta arbete.

Som ni alla blivit informerade under året stängdes bastun av förra vintern för att bastuaggregatet gick sönder. Vi upptäckte då att avloppsröret var trasigt så vatten hade börjat läcka ner i grunden. Vi har haft ett stort stopp under året – och för att detta inte ska orsaka vattenskador eller översvämningar i lägenheterna i 93an var det av högsta prio att ta hand om.

Sjöstadens VVS har nu bytt samtliga trasiga rör och vi haft en avfuktare på plats. Kostnaden för detta blev 80 000 kr.

Vi har alltså tre kommande väldigt stora kostnadsposter för föreningen framför oss och för att mäkta med det och ha fortsatt god kontroll är det nedan prioritering som gjorts. Det betyder att bastun dessvärre kommer att vara avstängd ett bra tag till. Vi vet att ni förstår detta och vet att vi gör vårt bästa och tackar på förhand för det.

1. Fönsterrenovering –ca 4 000 000 kronor

2. Åtgärda fukt i balkonger – ca 400 000 kronor

3. Återställa bastun – ca 250 000 kronor

Utöver detta har vi i år också gjort ett större elprojekt som kostat cirka 750 000 kronor.
Trappstädning och trädgårdsskötesel är också stora kostnadsposter som tillsammans är cirka 120 000 kronor per år.

Det är bra för alla att känna till dessa siffror och samtidigt veta att vi jobbar för att inte höja avgifterna nämnvärt framöver, men ATT dom kommer att höjas är ofrånkomligt.

Under året har vi också haft väldigt många försäljningar i föreningen – vi hälsar alla nya medlemmar välkomna! Säg gärna hej till varandra både i riktiga livet och i Facebookgruppen!

Med detta vill vi önska alla en härlig julhelg med mycket avkoppling. Tänk på att släcka levande ljus när ni går hemifrån, ha batterier i brandvarnare och se till att brandsläckaren fungerar och är nära till hands.

Vi ser fram emot ett spännande 2022 på Sjösavägen!

Hälsningar
Styrelsen

Christer, Malin, Jörgen, Eva, Lasse och Sara